גרניט פורצלן מאמר

גרניט פורצלן

אריחי גרניט פורצלן לריצוף וחיפוי קירות

גרניט פורצלן הוא כינוי לאריח קרמיקה אשר הביסקוויט שלו מיוצר מחול ים.
כלומר, כל גרניט פורצלן הוא קרמיקה אך לא כל קרמיקה היא גרניט פורצלן.

גרניט פורצלן – תקציר

בהשוואה לאריחי קרמיקה רגילים (כלומר, שימוש בחול אדום ליצירת הביסקוויט), אריחי הגרניט פורצלן עוברים את תהליך השריפה בתנור בחום גבוה יותר ולזמן ארוך יותר.
כתוצאה מכך, ניתן להשתמש בחומרי ציפוי וזיגוג איכותיים יותר ועמידים יותר לגרניט פורצלן. הציפוי החיצוני של אריח הגרניט פורצלן הנוצר חזק מאוד מה שנותן לו עמידות גבוהה יותר לשחיקה. בנוסף, איכות וחדות הצבע (חלק מהציפוי) של הגרניט פורצלן יוצרים אריח שנראה יפה יותר. בנוסף, שימוש בחול ים מאפשר לבצע את תהליך הליטוש לאריח הגרניט פורצלן.

גרניט פורצלן – עמידות בשחיקה

זהו פרמטר אשר מתייחס לשכבת הציפוי של האריח בלבד (שכבה דקה ביותר 1 מ"מ). הרבה טועים לחשוב שמדובר בחוזק לשבירה, אך זה לא. לאחר שמרצפים את אריחי הגרניט פורצלן בצורה נכונה (חשוב מאוד!!!) ויוצרים מצע אחיד ומלא מתחת לאריח, הסיכוי שהוא יישבר או ייסדק בתנאים של שימוש פרטי (לא תעשייה) הוא קטן מאוד ואפילו אפסי. לכן, לצרכן הפרטי חשוב שהציפוי של אריחי הגרניט פורצלן לריצוף בביתו יהיה עמיד לשחיקה (שריטות, סדקים, קילוף, דהייה, שינוי מרקם וכו').
דוגמא1: צלחת נופלת מגובה 1 מטר על האריח ופוצעת אותו (קילוף)
דוגמא2: ריצוף חנייה באריח שאינו בעל תקן מתאים. לאחר כשנתיים התחיל לרדת צבע.

גרניט פורצלן – איכות הצבע

איכות חומרי הציפוי והזיגוג חשובה לעמידות אריח הגרניט פורצלן לשחיקה, אך בנוסף נותנת לו מראה יפה יותר.
כמובן שיופי הוא טעם ו"על טעם וריח אין להתווכח", אך הכוונה היא ליופי אבסולוטי ולא ליופי כדעה.
דוגמא: תמונה אשר צולמה במצלמה בעלת 8 מגה-פיקסלים לעומת אותה תמונה שצולמה במצלמה בעלת 1 מגה-פיקסלים. ברור שהתמונה זהה אך התמונה שצולמה במצלמה הטובה יותר היא תמונה יפה יותר.
בדומה לדוגמת התמונה, אם נשתמש באותם חומרי זיגוג לשני אריחים, כאשר הראשון, גרניט פורצלן , יעבור תהליך שריפה ארוך יותר, בחום גבוה יותר, בתנור איכותי יותר הוא ייתקבל עמיד יותר לשחיקה וגם יפה יותר.

ליטוש – אריחי הגרניט פורצלן ניתנים לליטוש

תהליך הליטוש יוצר מראה מבריק מאוד, נוצץ ומפואר הנותן תחושת יוקרה לבית כמו גם תחושת גודל (מראה אופטי של בית גדול יותר).
עיבוד אריחי גרניט פורצלן בליטוש יוצר עמידות טובה מאוד לשחיקה (יותר מאריח גרניט פורצלן לא מלוטש).
אריחי גרניט פורצלן מלוטשים עלולים לספוג נוזלים קשים. הכוונה ב"ספיגה" היא בעצם ספיחה של נוזלים קשים בשכבה שבין הליטוש לביסקוויט. כלומר, מתחת לברק ולפני בסיס האריח. רמת הספיגה לאריחי גרניט פורצלן איכותיים* (full body) היא קטנה מאוד ועמידה בפני נוזלים קשים בסיסיים שיש בכל בית כגון: שמן, יין, קפה, תה, קטשופ.
כיום, עם הטכנולוגיה המפותחת בענף, ישנם צורות עיבוד בליטוש לאריחי הגרניט פורצלן אשר יוצרות אטימות מצוינת לספיגה (שואף כל כך ל-אפס שניתן להגדירו כרמת ספיגה אפס). לדוגמא: ליטוש חלקי – לפטו, ננו ליטוש, ליטוש כפול double loading, זיגוג ליטוש.

*המאמר מתייחס לאריחי גרניט פורצלן איכותיים (גוף מלא) בלבד. כאשר אריח הגרניט פורצלן אינו full body הוא מאוד עדין וסופג הרבה נוזלים ואינו מומלץ בריצוף בתים פרטיים.